Vuosijuhlat

Vuosijuhlat yleisesti
Vuosijuhla on ainejärjestön hienoin akateeminen juhla, jonka aikana nautitaan kolmen ruokalajin illallinen, kuunnellaan puheita ja seurataan ohjelmanumeroita. Histoni ry:n 50-vuotista taivalta juhlitaan toukokuussa 2022 vuosijuhlaviikolla erilaisten tapahtumien merkeissä. Vuosijuhlaviikko huipentuu lauantaina 14.5.2022 iltajuhlaan Ravintola Rauhalassa. Vuosijuhla on ainejärjestön, killan tai ylioppilaskunnan arvokkain akateeminen juhla. Vuosijuhlan arvokkuus näkyy vieraiden pukeutumisessa, illan ohjelmassa ja etiketissä. Vaikka vuosijuhlat ovat perinteiset akateemiset juhlat, kaikki ainejärjestön jäsenet ovat tervetulleita juhlimaan. Histonissa vietämme vuosijuhlia viiden vuoden välein, joten pyöreitä 50. vuosijuhlia ei kannata pHuksin jättää välistä.
Cocktail-tilaisuus
  Cocktail-tilaisuus on ensisijaisesti kutsuvieraille suunnattua tapahtuma, jossa kutsuvieraat voivat jättää tervehdyksensä Histoni ry:lle ja antaa lahjan. Tilaisuus sisältää siis Histonille suunnattuja puheita ja korkkien poljentaa. Cocktail-tilaisuus järjestetään yleensä muutamaa tuntia ennen iltajuhlaa. Tilaisuudesta siirrytään yhdessä iltajuhlapaikalle. Tervehdysten jakamista ohjaa Seremoniamestari. Tilaisuudessa on yleensä tarjolla kuohuvaa ja pientä syötävää. Nimestään huolimatta cocktail-tilaisuuden pukukoodi on sama kuin iltajuhlassa eli juhlapuku. Cocktail-tilaisuuteen saavat osallistua kaikki vuosijuhlan vieraat seuraamaan tervehdysten jakamista, mutta cocktail-tilaisuuteen ei ole pakko niiden vieraiden osallistua, joilla ei ole tervehdystä Histonille.  

Iltajuhla

  Histoni ry:n 50. vuosijuhlan iltajuhla järjestetään Ravintola Rauhalassa 14.5.2022, mikäli koronapandemia sen silloin sallii. Iltajuhla koostuu puheista, lauluista, kolmen ruokalajin pöytään tarjoillusta illallisesta ja muista ohjelmanumeroista. Iltajuhlaa juontaa seremoniamestari. Iltajuhlassa on narikka, johon kuuluu jättää päällysvaatteet, reput ja laukut. Pöytään mukaan saa ottaa vain pienen kirjekuorimallisen käsilaukun, jota voi säilyttää sylissä iltajuhlan ajan. Pöydästä on soveliasta poistua ainoastaan kunkin ruokalajin jälkeen, kun koko pöytäseurue on valmis, sekä seremoniamestarin julistamien taukojen aikana. Jos joudut poistumaan pöydästä muutoin, ethän tee sitä puheiden tai muiden ohjelmanumeroiden aikana. Iltajuhlan aikana lauletaan yhdessä lauluja. Seremoniamestari opastaa iltajuhlan aikana vieraita siitä, miten laulua voi toivoa tai miten akateemisten laulujen laulaminen on suotavaa suorittaa. Lauluista lauletaan vain lauluvihkoon kirjoitetut säkeistöt eikä lisäsäkeistöjen aloittaminen ole iltajuhlassa suotavaa.  
Jatkot
  Iltajuhlasta jatkoille siirrytään yhdessä, iltajuhlassa annettavien ohjeiden mukaisesti. Jatkoilla pukeutumista voi keventää esimerkiksi jättämällä puvuntakin ja korkokengät narikkaan. Jatkoillekaan opiskelijahaalarit eivät ole sovelias asu. Jatkoilla tarjoillaan juotavaa ja syötävää. Vieraita jatkoilla viihdyttää tanssilattia ja mahdollisesti myös esiintyjä.  
Silliaamiainen
  Silliaamiainen eli Sillis järjestetään vuosijuhlia seuraavana päivänä. Sillis alkaa noin klo 12 kutsussa ilmoitetussa paikassa. Silliksellä tarjotaan syötävää ja juotavaa ja myös aamuun asti juhlineille vieraille on tarjolla loiventavaa. Silliksellä saattaa olla teema, jonka mukaan vieraiden on suotava sonnustautua. Sillikselle voi myös pukeutua rennosti opiskelijahaalareihin. Silliksellä voi olla saunomismahdollisuus, eli uima-asu ja pyyhe kannattaa varata mukaan. Sillikseltä juhlintaa voidaan jatkaa vielä jatkoille.

Vuosijuhlaan liittyvät tapahtumat

Etikettikoulutus 4.5.2022 @ Kontinkangas, sali P117

 • MITÄ: Etikettikoulutus
 • MISSÄ: Kontinkankaan kampus (Aapistie 5), sali P117
 • MILLOIN: 4.5.2022 klo 19-20
 • MUUTA: Saa osallistua, vaikka ei tulisi vuosijuhlille.
Tanssitreenit 3.5.2022 & 5.5.2022 @ Kastellin monitoimitalo (Sairaalanrinne 5, 90220 Oulu) klo 20 jälkeen
 • MITÄ: Tanssitreenit vol. 1 & vol. 2
 • MISSÄ: Kastellin monitoimitalo (Sairaalanrinne 5, 90220 Oulu), C-salin 1. lohko (samassa paikassa kuin liikuntavuorot)
 • MILLOIN: 1. tanssitreenit 3.5.2022 klo 20-21 (valssia & cicapoa) ja 2. tanssitreenit 5.5.2022 klo 20.15-21.30 (foksia & cicapoa)
 • MUUTA: Ota mahdolliset tanssikengät ja avec mukaan (voi tulla ilman avecia). Saa osallistua, vaikka ei tulisi vuosijuhlille.
Vuosijuhlakahvit 9.5.2022 @ kiltahuone Kontu, Kontinkankaan kampus (Aapistie 7, 90014 Oulu) klo 12-16
 • MITÄ: Vuosijuhlakahvit
 • MISSÄ: Kiltahuone Kontu, Kontinkankaan kampus (Aapistie 7, 90014 Oulu)
 • MILLOIN: Maanantaina 9.5.2022 klo 12-16 välisenä aikana
 • MUUTA: Ilmaista kahvia ja kakkua! Saa tulla kakulle, vaikka ei tulisi vuosijuhlille.
Lajikokeilu 12.5.2022 @ SuperPark Oulu (Tyrnäväntie 16, 90400 Oulu) klo 18 alkaen
 • MITÄ: Lajikokeilu
 • MISSÄ: SuperPark Oulu (Tyrnäväntie 16, 90400 Oulu)
 • MILLOIN: Torstaina 12.5.2022 klo 18-20 välisenä aikana ohjattua aktiviteettia.
 • MUUTA: Lipun hinta tulee olemaan noin 14 euron paikkeilla. Saa osallistua, vaikka ei tulisi vuosijuhlille.
Histoni Ry:n 50-vuotisjuhlasymposium 13.5.2022 @ sali K101, Kontinkankaan kampus (Aapistie 7, 90014 Oulu) klo 14-17
 • MITÄ: Histoni Ry:n 50-vuotisjuhlasymposium
 • MISSÄ: Sali K101, Kontinkankaan kampus (Aapistie 7, 90014 Oulu)
 • MILLOIN: Perjantaina 13.5.2022 klo 14-17
 • MUUTA: Kahvitarjoilu erilaisten puheiden lisäksi. Saa osallistua, vaikka ei tulisi vuosijuhlille.
Histoni Ry:n 50-vuotisjuhlat 14.5.2022 @ ravintola Rauhala (Mannenkatu 4, 90130 Oulu)
 • MITÄ: Histoni Ry:n 50-vuotisjuhlat
 • MISSÄ: Ravintola Rauhala (Mannenkatu 4, 90130 Oulu)
 • MILLOIN: Lauantaina 14.5.2022, cocktail-tilaisuus klo 16 alkaen ja vuosijuhlat klo 18 alkaen (ovet avautuvat klo 17.45)
 • MUUTA: Pukukoodi iltapuku (myös tumma puku on sallittu) & akateemiset kunnia- ja ansiomerkit
Sillis & lukuvuoden päättäjäisbileet 15.5.2022 @ Loositalo (Kaarnatie 36, 90530 Oulu) klo 12-18, jatkot Kantakrouvissa (Uusikatu 23, 90100 Oulu) klo 18 eteenpäin
 • MITÄ: Sillis & lukuvuoden päättäjäisbileet
 • MISSÄ: Loositalo (Kaarnatie 36, 90530 Oulu) ja Kantakrouvi (Uusikatu 23, 90100 Oulu)
 • MILLOIN: Sunnuntaina 15.5.2022 klo 12-18 Loositalolla, jatkot klo 18 eteenpäin Kantakrouvissa
 • MUUTA: Teemana Prinsessat ja Prinssit. Saa osallistua, vaikka ei tulisi vuosijuhlille.

Etikettiohje ja pukeutuminen

Vuosijuhlan pukukoodi on juhlapuku, joka tarkoittaa joko frakkia, kansan- tai kansallispukua tai pitkähelmaista nilkat peittävää juhlamekkoa. Histonin vuosijuhlille voi pukea myös tumman puvun, mutta juhlamekon pitää silti olla tilaisuuden arvokkuuden vuoksi pitkähelmainen. Mekon kanssa olkapäät tulee olla peitettynä esimerkiksi huivilla. Nikkapituisen juhlamekon kanssa voi pitää hihnatonta kirjekuorimallista laukkua. Laukkua ei saa pitää pöydän päällä ja laukun pitää olla niin siro, että sitä on iltajuhlan aikana helppo säilyttää esimerkiksi sylissä. Jälkiruuan tarjoamisen aikana asua voi keventää esimerkiksi riisumalla hartiahuivin. Myös vasta jälkiruuan tarjoamisen yhteydessä myös konjakkikorvien taittelu ja päähän asettaminen on soveliasta. Jatkoille asua voi keventää esimerkiksi riisumalla hartiahuivin tai puvuntakin tai vaihtamalla kevyempään asuun. Jatkoilla pukukoodi on vapaa, mutta haalarit eivät ole sallittu asu. Silliaamiaiselle pukeudutaan ennalta ilmoitetun teeman mukaisesti. Sillikselle voi myös vetää ylleen opiskelijahaalarit, jotka on somistettu teemaan sopivaksi. Silliaamiaisella saattaa olla saunomismahdollisuus, joten kannattaa varata mukaan myös uima-asu sekä pyyhe. Silliksen teema ilmoitetaan myöhemmin.

Nauhat ja akateemiset kunnia- ja ansiomerkit

Histoni ry:n vuosijuhlien pukukoodiin kuuluvat nauhat (ylioppilaskunta-, tiedekunta,- tai kiltanauha) sekä akateemiset kunnia- ja ansiomerkit. Nauhoja kannetaan juhlapuvussa siten, että ylioppilaskunta- tai opiskelijakuntanauha on ylimmäisenä , jonka alapuolella kannetaan tiedekunta- tai kattokiltanauhaa. Nauhaa voidaan kantaa kolmella eri tapaa: nauha kulkee oikealta olkapäältä vinosti rinnan yli alas vasemmalle tai vasemmalta olkapäältä vinosti rinnan yli alas oikealle tai Ruusukkeena puvun miehustassa Biokemian ja molekyylilääketieteen tidekunnan (BMTK) tiedekuntanauha on 20 mm leveä ja väriltään vihreä-sininen-hopea-raitainen. BMTK:n tiedekuntanauhaa myyvät Histoni ry:n hallituksen jäsenet. Histoni ry:n vuosijuhlissa yleinen etiketti tunnuksien ja merkkien käyttöön seuraava: juhlapuvun kanssa akateemisia kunnia- ja ansiomerkkejä kannetaan rintataskun päällä tai vastaavassa paikassa. Tunnuksien, ansio- ja kunniamerkkien kantamisessa tulee kuitenkin noudattaa tarkasti merkin myöntäneen tahon ohjeistusta. Oulun yliopiston ylioppilaskunnan (OYY) myöntämien ansiomerkkien kanto-ohje löytyy OYY:n juhlasäännöstä. Histoni ry:n ohjeet nauhojen ja akateemisten ansiomerkkien kantoon vuosijuhlilla mukailee OYY:n juhlasännön ohjeita nauhojen, kunniamerkkien ja ansiomerkkien käytöstä.

Vuosijuhlat ja koronavirus

Histoni ry:n 50. vuosijuhla järjestetään 14.5.2022 voimassa olevien viranomaisohjeiden mukaisesti. Seuraamme tarkasti viranomaisten tiedotusta ja ohjeistusta COVID-19-pandemiasta, ja päivitämme omia käytäntöjämme niiden mukaisesti.

Juhlavieraiden toivotaan noudattavan hyvää käsi- ja yskimishygieniaa, sekä jättämään juhlan väliin, mikäli hengitystieinfektion oireita ilmenee.

Pystytään terveenä vujuillakin!

Ilmoittautuminen

Vuosijuhlille ilmoittaudutaan hyvissä ajoin. Kutsuvieraille on lähetetty ilmoittautumisohjeet kutsun yhteydessä. Ilmoittautumisen yhteydessä ilmoitetaan mm. erityisruokavalio sekä toive pöytäseurueesta (max. 3 hlö toive/vieras). Lisäksi ilmoittautumisen yhteydessä kutsuvieraita pyydetään varaamaan aika tervehdyksen jättämiselle cocktail-tilaisuudessa. Histoni ry:n jäsenille kutsu aukeaa huhtikuussa. Vuosijuhlatiimi pyytää jäseniä liittymään Histoni ry:n sähköpostilistalle ja seuraamaan Histonin sosiaalisen median kanavia, joissa ilmoittautumisen yksityiskohdista viestitään!
Vuosijuhlatiimi
Vuosijuhlaa suunnittelee ja järjestää killan hallituksen lisäksi vuosijuhlatiimi, jota johtaa vuosijuhlavastaava Annastiina Rytkönen. Vuosijuhlatiimiin mahtuu vielä lisäkäsiä auttamaan, joten jos kiinnostuit, ota yhteyttä vuosijuhlavastaavaan sähköpostilla. Vuosijuhlatiimissä toimimisesta annetaan arvokkaita fuksipisteitä.

Samuel Tisza
Histoni ry:n puheenjohtaja 2022
puheenjohtaja@histoniry.fi

Annastiina Rytkönen
Vuosijuhlavastaava ja yhteistyövastaava
annastiina.rytkonen@gmail.com

Anni Kääriäinen
Yhteistyövastaava
anni.kaariainen@student.oulu.fi

Margareta Kurkela
Symposium-vastaava

Anniina Honkanen
Cocktail-tilaisuuden vastuuhenkilö

Elli Kononen ja Jenna Lampela
Iltajuhlien vastuuhenkilöt

Benjamin Michelin
Seremoniamestari

Enni Pirilä, Eemu Peltokorpi ja Kalle Kettunen
Sillis-vastaavat

Muut vuju-tiimin jäsenet:
Anna Puronurmi
Elli Heikkinen
Kari Suutari
Konsta Saarijärvi
Lauri Rannaste
Maikku Sarpola
Mikko Kumavaara
Mikko Mäkelä
Minea Rokka
Noora Korpi
Saara Viiliäinen
Sofia Siermala

Yhteistyökumppanit

Yhteistyöasioissa voitte olla yhteydessä yhteistyövastaaviimme Anni Kääriäiseen sekä Annastiina Rytköseen.

Histoni ry:n 50. vuosijuhlaa ovat mahdollistamassa seuraavat yhteistyökumppanimme:


Admescope - Admescope Oy on vuonna 2011 perustettu tutkimuspalveluyritys, joka tarjoaa korkeatasoisia, räätälöityjä ADME-Tox tutkimuspalveluita lääketutkimuksen ja -kehityksen alkuvaiheen tueksi. Henkilöstömme koostuu pääosin kemisteistä, biokemisteistä, farmasisteista sekä laboranteista. Lue lisää nettisivuiltamme: www.admescope.com
Roal - Roal on Rajamäellä toimiva teollisia entsyymejä valmistava bioteknologiayritys. Roalin ydinosaamista ovat teollisen mittakaavan Trichoderma, Aspergillus ja Bacillus –fermentoinnit, joista jalostetaan tuotteita eri teollisuusalojen sovelluksiin. Roalin entsyymien tuotantolaitos lukeutuu maailman suurimpiin ja vuonna 2019 yritys työllisti noin 160 henkilöä. Lisää: https://www.roal.fi/yritys/ Finnadvance - Finnadvance kehittää ja valmistaa kudosmallisiruja lääketieteellisen teollisuuden ja tutkimuksen käyttöön. Sirut jäljittelevät ihmiselinten toimintoja, ja niitä voidaan käyttää aikaista tarkempaan ja tehokkaampaan lääketutkimukseen vähentäen eläinkokeiden tarvetta ja siten alentaen tutkimuskustannuksia. Toimien sekä oululaisessa R&D-keskuksessaan että Helsingin etäpisteessä, Finnadvance on nopeasti kasvava ja kehittyvä start-up yritys. Lue lisää: https://www.finnadvance.fi


Loimu - Loimu on luonnontieteellisten, ympäristötieteellisten ja metsätieteellisten alojen asiantuntijoiden ammattiliitto. Loimulaisia työskentelee mm. ympäristöntutkimuksessa ja -suojelussa, lääke- ja muun kemianteollisuuden yrityksissä tutkimus- ja tuotekehitystehtävissä, terveydenhuollossa, metsäteollisuuden ja -talouden aloilla sekä biotalouteen liittyvissä tehtävissä. Jäsenilleen Loimu tarjoaa tukea työ- ja virkasuhdeasioiden hoitamisessa ja hoitaa työmarkkinaedunvalvontaa. Opiskelijajäsen on Loimussa oikeutettu samoihin etuihin, kuin muutkin jäsenet, ja Loimulta opiskelija saa apua niin työhakemuksen kirjoittamiseen, uramahdollisuuksien kartoittamiseen, kuin kollegoiden kanssa verkostoitumiseenkin.
Oulun Biotieteellinen seura on voittoa tavoittelematon organisaatio, jonka tavoitteena on tuoda yhteen bioalan tutkijoita, asiantuntijoita ja opiskelijoita Oulun alueella. Oulun Biotieteellisen seuran tavoitteena on tukea Oulussa tehtävää bioalan tutkimusta, tarjota verkostoitumismahdollisuuksia sekä popularisoida biotieteellistä tutkimusta.

Suomen Solubiologit Ry - Yhdistyksen tarkoituksena on edistää solubiologian ja vastaavien alojen tutkimusta, koulutusta, tiedotusta ja työpaikkojen perustamista harjoittaen mm. koulutus- ja tiedotustoimintaa. Toimimme solubiologien, sairaalasolubiologien ja solubiologiaan liittyvillä aloilla toimivien henkilöiden sekä opiskelijoiden välisenä yhdyssiteenä. Järjestämme tieteellisiä seminaareja, seminaareja työelämästä ja alaan liittyvistä ajankohtaisista asioista, sekä järjestämme gradukilpailun vuorovuosittain. Lisäksi julkaisemme Solubiologi-lehteä, joka ilmestyy kerran tai kaksi kertaa vuodessa.


Popa - Popa on pohjoissuomalainen täyden palvelun markkinointitoimisto, jolta saat kaikki markkinoinnin palvelut painotuotteista digitaaliseen markkinointiin ja verkkosivuista messutuotteisiin. Popan toimistot sijaitsevat Oulussa ja Rovaniemellä. Meillä on yli 60 vuoden kokemus niin markkinointituotteiden suunnittelusta ja painosta, kuin markkinoinnistakin. Popa on monikanavaisen markkinoinnin osaaja.

BMTK - Biokemian ja molekyylilääketieteen tiedekunnan tehtävänä on kansainvälisesti merkittävän tutkimustyön tekeminen ja laadukkaan perus- ja jatkokoulutuksen tarjoaminen biokemian ja molekyylilääketieteen aloilla, sekä infrastruktuurin ja asiantuntemuksen jakaminen paikallisille, kansallisille ja kansainväliselle tiedeyhteisöille ja yrittäjille. Tiedekunta kouluttaa biokemistejä ja antaa lääketieteellisen biokemian ja molekyylibiologian opetusta Oulun yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan opiskelijoille ja biokemian opetusta muille yliopiston opiskelijoille. Yksikön henkilöstö toimii edustamiensa alojen asiantuntijatehtävissä yliopistossa, paikallisessa elinkeinoelämässä sekä kansallisessa että kansainvälisessä tiedeyhteisössä.

Kotipizza - Kiitämme Kotipizza Marskinpuistoa silliaamiaisen herkuista!

Eikö teidän yritystä tai yhteisöä vielä löydy yhteistyökumppanien joukosta? Vuosijuhlakumppanuudella tavoitat 100-200 biokemian ja luonnontieteiden opiskelijaa sekä jo valmistuneita Histonin alumneja ympäri Suomen. Jos haluatte mukaan tukemaan Oulun yliopiston biokemian opiskelijoiden 50. vuosijuhlien toteutusta, voitte ottaa yhteyttä Vuosijuhlien yhteistyövastaaviin Anni Kääriäiseen sekä Annastiina Rytköseen.