Vuosijuhlat

Vuosijuhlat yleisesti
Vuosijuhla on ainejärjestön hienoin akateeminen juhla, jonka aikana nautitaan kolmen ruokalajin illallinen, kuunnellaan puheita ja seurataan ohjelmanumeroita. Histoni ry:n 50-vuotista taivalta juhlitaan maaliskuussa viikon verran vuosijuhlaviikolla erilaisten tapahtumien merkeissä. Vuosijuhlaviikko huipentuu lauantaina 19.3.2021 iltajuhlaan Ravintola Rauhalassa.   Vuosijuhla on ainejärjestön, killan tai ylioppilaskunnan arvokkain akateeminen juhla. Vuosijuhlan arvokkuus näkyy vieraiden pukeutumisessa, illan ohjelmassa ja etiketissä. Vaikka vuosijuhlat ovat perinteiset akateemiset juhlat, kaikki ainejärjestön jäsenet ovat tervetulleita juhlimaan. Histonissa vietämme vuosijuhlia 5 vuoden välein, joten pyöreitä 50. vuosijuhlia ei kannata pHuksin jättää välistä.
Cocktail-tilaisuus
  Cocktail-tilaisuus on ensisijaisesti kutsuvieraille suunnattua tapahtuma, jossa kutsuvieraat voivat jättää tervehdyksensä Histoni ry:lle ja antaa lahjan. Tilaisuus sisältää siis Histonille suunnattuja puheita ja korkkien poljentaa. Cocktail-tilaisuus järjestetään yleensä muutamaa tuntia ennen iltajuhlaa, josta siirrytään yhdessä iltajuhlapaikalle. Tervehdysten jakamista ohjaa Seremoniamestari. Tilaisuudessa on yleensä tarjolla kuohuvaa ja pientä syötävää.   Nimestä huolimatta Cocktail-tilaisuuden pukukoodi on sama kuin iltajuhlassa eli juhlapuku. Cocktail-tilaisuuteen saavat osallistua kaikki vuosijuhlan vieraat seuraamaan tervehdysten jakamista, mutta cocktail-tilaisuuteen ei ole pakko niiden vieraiden osallistua, joilla ei ole tervehdystä Histonille.  

Iltajuhla

  Histoni ry:n 50. vuosijuhlan iltajuhla järjestetään Ravintola Rauhalassa 20.3.21, mikäli koronapandemia sen silloin sallii. Iltajuhla koostuu puheista, lauluista, kolmen ruokalajin pöytään tarjoillusta illallisesta ja muista ohjelmanumeroista. Iltajuhlaa juontaa Seremoniamestari.   Iltajuhlassa on narikka, johon kuuluu jättää päällysvaatteet, reput ja laukut. Pöytään mukaan saa ottaa vain pienen kirjekuorimallisen käsilaukun, jota voi säilyttää sylissä iltajuhlan ajan.   Pöydästä on soveliasta poistua ainoastaan ruokalajien tarjoilun aikana, kun koko pöytäseurue on valmis ja seremoniamestarin julistamien taukojen aikana. Jos joudut poistumaan pöydästä muutoin, ethän tee sitä puheiden tai muiden ohjelmanumeroiden aikana.   Iltajuhlan aikana lauletaan yhdessä lauluja. Seremoniamestari opastaa iltajuhlan aikana vieraita siitä, miten laulua voi toivoa tai miten akateemisten laulujen laulaminen on suotavaa suorittaa. Lauluista lauletaan vain lauluvihkoon kirjoitetut säkeistöt eikä lisäsäkeistöjen aloittaminen ole iltajuhlassa suotavaa.  
Jatkot
  Jos vuosijuhlan jatkot järjestetään eri tilassa kuin itse iltajuhla, jatkoille siirrytään yhteiskyydityksellä, jonka aikataulusta ilmoitetaan iltajuhlassa. Jatkoilla pukeutumista voi keventää esimerkiksi jättämällä puvuntakin ja korkokengät narikkaan. Jatkoille opiskelijahaalarit eivät ole sovelias asu.   Jatkoilla tarjoillaan juotavaa ja syötävää. Vieraita jatkoilla viihdyttää tanssilattia ja mahdollisesti myös esiintyjä.  
Silliaamiainen
  Silliaamiainen eli Sillis järjestetään vuosijuhlia seuraavana päivänä. Sillis alkaa noin klo 12 paikassa, joka ilmoitetaan myöhemmin. Silliksellä tarjotaan syötävää ja juotavaa ja myös aamuun asti juhlineille vieraille on tarjolla loiventavaa. Silliksellä saattaa olla teema, jonka mukaan vieraiden on suotava sonnustautua. Sillikselle voi myös pukeutua rennosti opiskelijahaalareihin.   Silliksellä saattaa olla saunomismahdollisuus eli uima-asu ja pyyhe kannattaa varata mukaan. Sillikseltä 50. vuosijuhlan juhlintaa voidaan jatkaa vielä Silliksen jatkoille johonkin Oulun ravitsemusliikkeeseen.

Vuosijuhlaviikko

Histoni ry:n vuosijuhlaviikkoa juhlitaan 2022 maaliskuussa.. Vuosijuhlaviikko koostuu erilaisista histonimaisista tapahtumista ja bileistä. Juhlaviikko huipentuu lauantaina järjestettävään iltajuhlaan. Vuosijuhlaviikon ohjelma julkaistaan lähempänä. Vuosijuhlaviikon ohjelmaa viilataan parhaillaan. Jos sinulla on hyvä tapahtumaidea vuosijuhlaviikolle tai haluat tulla mukaan järjestelemään juhlaviikon tapahtumia, ota yhteyttä vuosijuhlakuningattareen Eevasisko Mehtätaloon sähköpostilla tai telegramissa. Vuosijuhlaviikon ohjelma julkaistaan tammikuussa 2021

Etikettiohje ja pukeutuminen

Vuosijuhlan pukukoodi on juhlapuku, joka tarkoittaa joko frakkia, kansan- tai kansallispukua tai pitkähelmaista nilkat peittävää juhlamekkoa. Histonin vuosijuhlille voi pukea myös tumman puvun, mutta juhlamekon pitää silti olla tilaisuuden arvokkuuden vuoksi pitkähelmainen. Mekon kanssa olkapäät tulee olla peitettynä esimerkiksi huivilla. Nikkapituisen juhlamekon kanssa voi pitää hihnatonta kirjekuorimallista laukkua. Laukkua ei saa pitää pöydän päällä ja laukun pitää olla niin siro, että sitä on iltajuhlan aikana helppo säilyttää esimerkiksi sylissä. Jälkiruuan tarjoamisen aikana asua voi keventää esimerkiksi riisumalla hartiahuivin. Myös vasta jälkiruuan tarjoamisen yhteydessä myös konjakkikorvien taittelu ja päähän asettaminen on soveliasta. Jatkoille asua voi keventää esimerkiksi riisumalla hartiahuivin tai puvuntakin tai vaihtamalla kevyempään asuun. Jatkoilla pukukoodi on vapaa, mutta haalarit eivät ole sallittu asu. Silliaamiaiselle pukeudutaan ennalta ilmoitetun teeman mukaisesti. Sillikselle voi myös vetää ylleen opiskelijahaalarit, jotka on somistettu teemaan sopivaksi. Silliaamiaisella saattaa olla saunomismahdollisuus, joten kannattaa varata mukaan myös uima-asu sekä pyyhe. Silliksen teema ilmoitetaan myöhemmin.

Nauhat ja akateemiset kunnia- ja ansiomerkit

Histoni ry:n vuosijuhlien pukukoodiin kuuluvat nauhat (ylioppilaskunta-, tiedekunta,- tai kiltanauha) sekä akateemiset kunnia- ja ansiomerkit. Nauhoja kannetaan juhlapuvussa siten, että ylioppilaskunta- tai opiskelijakuntanauha on ylimmäisenä , jonka alapuolella kannetaan tiedekunta- tai kattokiltanauhaa. Nauhaa voidaan kantaa kolmella eri tapaa: nauha kulkee oikealta olkapäältä vinosti rinnan yli alas vasemmalle tai vasemmalta olkapäältä vinosti rinnan yli alas oikealle tai Ruusukkeena puvun miehustassa Biokemian ja molekyylilääketieteen tidekunnan (BMTK) tiedekuntanauha on 20 mm leveä ja väriltään vihreä-sininen-hopea-raitainen. BMTK:n tiedekuntanauhaa myyvät Histoni ry:n hallituksen jäsenet. Histoni ry:n vuosijuhlissa yleinen etiketti tunnuksien ja merkkien käyttöön seuraava: juhlapuvun kanssa akateemisia kunnia- ja ansiomerkkejä kannetaan rintataskun päällä tai vastaavassa paikassa. Tunnuksien, ansio- ja kunniamerkkien kantamisessa tulee kuitenkin noudattaa tarkasti merkin myöntäneen tahon ohjeistusta. Oulun yliopiston ylioppilaskunnan (OYY) myöntämien ansiomerkkien kanto-ohje löytyy OYY:n juhlasäännöstä. Histoni ry:n ohjeet nauhojen ja akateemisten ansiomerkkien kantoon vuosijuhlilla mukailee OYY:n juhlasännön ohjeita nauhojen, kunniamerkkien ja ansiomerkkien käytöstä.

Vuosijuhlat ja koronavirus

Histoni ry ei suunnittele enää vuosijuhliaan maaliskuulle 2021. Seuraamme tarkasti viranomaisten tiedotusta ja ohjeistusta COVID-19-pandemiasta, ja päivitämme omia käytäntöjämme niiden mukaisesti. Tarkemmat turvallisuusohjeet löytyvät lähempänä vuosijuhlien ajankohtaa tältä sivulta.

Ilmoittautuminen

Vuosijuhlille ilmoittaudutaan hyvissä ajoin. Kutsuvieraat saavat ilmoittautua vuosijuhlille noin 2 viikkoa ennen muita vieraita ja heille lähetetään ilmoittautumisohjeet kutsun yhteydessä. Ilmoittautumisen yhteydessä ilmoitetaan mm. erityisruokavalio sekä toive pöytäseurueesta (max 3 hlö toive/vieras). Lisäksi ilmoittautumisen yhteydessä kutsuvieraita pyydetään varaamaan aika tervehdyksen jättämiselle cocktail-tilaisuudessa. Kutsuvieraat ja Histoni ry:n jäsenet pääsevät ilmoittautumaan vuosijuhlille alkuvuodesta 2021. Ilmoittautumisohjeet julkaistaan tälle sivulle. Vuosijuhlatiimi pyytää histoneita liittymään Histoni ry:n sähköpostilistalle ja seuraamaan Histonia sosiaalisessa mediassa, jottei teiltä mene ilmoittautuminen ohi.

Yhteistyökumppanit

Yhteistyöasioissa voitte olla yhteydessä yhteistyövastaaviimme Anni Kääriäiseen sekä Annastiina Rytköseen. Histoni ry:n 50. vuosijuhlaa ovat mahdollistamassa seuraavat yhteistyökumppanimme: Admescope - Admescope Oy on vuonna 2011 perustettu tutkimuspalveluyritys, joka tarjoaa korkeatasoisia, räätälöityjä ADME-Tox tutkimuspalveluita lääketutkimuksen ja -kehityksen alkuvaiheen tueksi. Henkilöstömme koostuu pääosin kemisteistä, biokemisteistä, farmasisteista sekä laboranteista. Lue lisää nettisivuiltamme: www.admescope.com Roal - Roal on Rajamäellä toimiva teollisia entsyymejä valmistava bioteknologiayritys. Roalin ydinosaamista ovat teollisen mittakaavan Trichoderma, Aspergillus ja Bacillus –fermentoinnit, joista jalostetaan tuotteita eri teollisuusalojen sovelluksiin. Roalin entsyymien tuotantolaitos lukeutuu maailman suurimpiin ja vuonna 2019 yritys työllisti noin 160 henkilöä. Lisää: https://www.roal.fi/yritys/ Finnadvance - Finnadvance on vuonna 2018 perustettu oululainen startup-yritys. Yritys on erikoistunut mikrofluidistiikkaan sekä mikroteknologiaan ja tarjoaa räätälöityjä tautimalleja, organ-on-chip-laitteita sekä mikrofluidistiikan suunnittelua ja toteuttamista. Laitekehityksen lisäksi Finnadvance tarjoaa myös kuvantamistutkimukselle olennaisia data-analyysipalveluja. Lue lisää: https://www.finnadvance.fi Eikö teidän yritystä tai yhteisöä vielä löydy yhteistyökumppanien joukosta? Vuosijuhlakumppanuudella tavoitat 100-200 biokemian ja luonnontieteiden opiskelijaa sekä jo valmistuneita Histonin alumneja ympäri Suomen. Jos haluatte mukaan tukemaan Oulun yliopiston biokemian opiskelijoiden 50. vuosijuhlien toteutusta, voitte ottaa yhteyttä Vuosijuhlien yhteistyövastaaviin Annastiina Rytköseen tai Anni Kääriäiseen.
Vuosijuhlatiimi
Vuosijuhlaa suunnittelee ja järjestää killan hallituksen lisäksi vuosijuhlatiimi, jota johtaa vuosijuhlakuningatar Eevasisko Mehtätalo. Vuosijuhlatiimiin mahtuu vielä lisäkäsiä auttamaan, joten jos kiinnostuit, ota yhteyttä vuosijuhlakuningattareen sähköpostilla. Vuosijuhlatiimissä toimimisesta annetaan arvokkaita fuksipisteitä.
HOX: Vain väliaikainen demo.